Orizontul politic al feminismului socialist [Eveniment public, 09.03.2023]

Acest video este înregistrarea celei de a doua întâlniri publice organizate de Viziunea Socialistă, Orizonturi politice ale feminismului socialist. Invitatele acestui seminar online sunt Oana Uiorean și Laura Sandu. Noi susținem, că feminismul este opțiune politică pentru o lume fără patriarhat, iar această opțiune trebuie să se articuleze în interiorul unei viziuni socialiste despre o societate fără exploatare.

Evenimentul a fost organizat pe 9 martie 2023, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor, reîntocându-ne la originele socialiste ale acestei zile.

În prima parte a evenimentului Laura a vorbit despre Filoane ale tradiției feminismului socialist local și internațional, iar Oana despre Greva Internațională a Femeilor ca reper al feminismului socialist actual. Apoi, împreună cu moderatoarea Enikő Vincze, cele trei invitate au dezbătut despre următoarele teme: Personalul este politic; Feminism și socialism; Solidaritate pentru critici anticapitaliste.

Pe pagina de facebook a evenimentului am postat mai multe informații despre semnificația acestei zile, fragmente din scrieri ale unor feministe socialiste și publicații ale invitatelor. https://www.facebook.com/events/730318155401161